Om oss

Göteborgs Brasskvintett

Göteborgs Brasskvintett började som en projektkvintett, som skapades för enskilda spelningar för att sedan upplösas och till nästa spelning uppstå igen.

I mer än tio år har professionella brassmusiker och studenter på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet turats om att fylla stolarna. 

År 2017 bestämde sig kvintetten för fasta medlemmar, med målet att bilda en kvintett med hög musikalisk nivå som kunde ta sig an även större och mer långsiktiga projekt.
 

Sedan denna nystart har vi gjort alla möjliga typer av spelningar: fanfarer och invigningar; konserter med allt från klassisk till folk-, pop- och jazzmusik, barnkonserter samt gehörworkshops med barn i alla åldrar.

Vad gör vi?

Göteborgs Brasskvintett förmedlar traditioner och kulturarv genom innovativa och unika produktioner.


Kvintetten har en helt egen repertoar av skräddarsydda arrangemang och transkriptioner, specialanpassad till envar anledning.


Ensemblen består av musiker med mycket bred kompetens och utgör en spännande blandning av erfarenheter, kvaliteter och konstnärliga perspektiv.


Vi tror på värdet av musik som arena för existentiella upplevelser.


Våra konserter kommer att beröra dig och ge dig upplevelser su sent kommer att glömma våde på traditionella konsertlokaler och där du minst anar det.


Vi tror på att ge musik med hög konstnärlig kvalitet till alla människor - var de än befinner sig. 

Medlemmar

Bjørn
Bjerknæs-Jacobsen

Trumpet


Bjørn kommer från Langhus strax utanför Oslo i Norge, där han började spela kornett i Langhus Skolekorps. Efter tjänstgöringen som solokornett i Hans Majestet Kongens Garde studerade han både kandidat och master vid Högskolan för scen och musik i Göteborg för Börje Westerlund och Bengt Danielsson. Bjørn har de senase åren spelat med bland annat Göteborgs Operan, Göteborgs Symfoniker, Wermland Opera och Göteborg Wind Orchestra m.fl.


Bjørns favoritstycke för Brasskvintett är "Våren" av Edvard Grieg, "Ett lite stycke Norge" <3


När Bjørn inte spelar trumpet gillar han att laga mat och vara med familjen.

Jonathan
Kronevik

Trumpet


Jonathan är född och uppvuxen i Linköping och flyttade 2004 till Göteborg för studier på Högskolan för scen och musik med inriktning mot jazz och improvisation.


När han inte spelar brasskvintett syns han ofta ta ett solo på någon av stadens jazzklubbar eller i storband såsom Bohuslän Big Band, West Coast Big Band och Göteborg Jazz Orchestra.


Han ägnar övrig tid åt familj eller att fota någonting han tycker är fint.

Vacant


HornAdam
Samuelsson

Trombon


Adam är uppvuxen i Nacka utanför Stockholm och har studerat trombonspel vid Högskolan för scen och music i Göteborg, samt vid Royal Danish Academy of Music i Köpenhamn. Nedan följer ett urval av orkestrar och ensembler som Adam jobbar med frekvent: Göteborgs Operan, Göteborg Wind Orchestra, Svenska Kammarorkestern, Marinens Musikkår, Copenhagen Phil.


Favoritstycket för brasskvintett är "Svit i folkton" av Nils Lindberg.


När Adam inte spelar en massa trombon tycker han om att laga mat och umgås med vänner.
Øystein
Kregnes

Tuba


Øystein kommer från Tiller, utanför Trondheim i Norge, där han började spela i Tillerbyen Skolekorps. Øystein har studerat tuba vid NTNU Institutt for Musikk i Trondheim för Eivind Erdal och Mikal Engen. Därefter fortsatte han sina studier vid Högskolan för scen och musik, där han gick för Morten Agerup. Som proffessionell musiker har Øystein bland annat spelat med Göteborgs Symfoniker, Göteborgs Operan, Luftforsvarets Musikkorps och Göteborg Wind Orchestra.


Øysteins favoritstycke för brasskvintett är "Rubber Duckie", ett stycke han aldrig får spela då de andra inte tycker om det... :(


När Øystein inte spelar tuba gillar han att fiska!

unsplash